Vauvan kanssa nukkuminen lisää kätkytkuolemia
Tuore brittitutkimus väittää, että samassa sängyssä vanhempiensa kanssa nukkuvat vauvat ovat tavallista suuremmassa riskissä kohdata kätkytkuoleman.
View ArticleHormoneita vai luomua menopaussin oireisiin?
Moni vaihdevuosia lähestyvä nainen pohtii, uskaltaako aloittaa hormonikorvaushoitoa siihen liitetyn rintasyöpäriskin pelossa.
View ArticleMenopaussi pelottaa monia naisia jo etukäteen
Kuumia aaltoja, mielialojen vaihtelua ja seksuaalista haluttomuutta. Menopaussin oireet aiheuttavat suurta ahdistusta monissa naisissa jo ennen kuin ne ovat alkaneet. Mutta ovatko pelot aiheellisia?
View ArticleMänty sotkee, mutta saa harvan pärskimään
Ilma on keltaisenaan männyn siitepölyä, mutta virallisissa tiedotteissa puhutaan vain koivusta ja varhaisista heinistä. Mänty jää mainitsematta, koska se aiheuttaa enemmän sotkua kuin allergisia oireita.
View ArticleHelleaalto voi aiheuttaa terveysongelmia ensi viikolla
Alkuviikosta lämpötila kohoaa maan etelä- ja keskiosissa 30 asteeseen.
View ArticleViinietikasta ällistyttävä apu kohdunkaulan syöpään
Yksinkertainen testi, jonka tekijöille riittää muutaman viikon koulutus, voisi pelastaa kehitysmaissa joka vuosi 72 000 naisen hengen.
View ArticleADHD-lääkkeiden kulutus tuplaantui lyhyessä ajassa - Fimealta myyntilupa...
Huumausaineiksi luokiteltavien ADHD-lääkkeiden kulutus Suomessa on yli kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. Fimea on antamassa myyntiluvan uudelle lasten ADHD-lääkkeelle, joka on amfetamiinijohdannainen.
View ArticlePassiivinen tupakointi voi tehdä lapsesta aggressiivisen
Halki varhaislapsuuden tupakansavulle altistuvat ovat ikätovereitaan aggressiivisempia kouluiässä. Myös epäsosiaalinen käytös on heillä tavallista yleisempää, osoittaa tuore kanadalaistutkimus.
View ArticleLääkärihelikopteri tavoittaa valtaosan potilaista vartissa
Lääkärihelikopteri on kiirehtinyt apuun Tampereella ja Pirkanmaalla kohta vuoden verran. Toimintakautensa aikana kopteri on vastannut noin puoleen hätäkutsuista. Karttaan on koottu käynnit...
View ArticleHelle piinaa vanhuksia
Helteisestä säästä on monille enemmän haittaa kuin iloa. Ikäihmisten nesteenpoistolääkitys voi olla helteellä yksi syy kuivumiseen.
View ArticleSerotoniinilääke voi vähentää stressiin liittyviä sydänoireita
Kuuden viikon kestoinen masennuslääkitys voi vähentää sydänlihaksen hapenpuutetta ja siitä aiheutuvia oireita.
View ArticleKuntosali muuttaa kesäksi puistoon
Ikäihmisille suunnatussa puistokuntosalissa pääsee näppärästi liikkumaan ulkona ja tapaamaan samalla tuttuja. Laitteita varten saa vertaisohjaajalta opastusta.
View Article"Ammattikorkeakoulujen harjoittelumaksut rahan siirtelyä taskusta toiseen"
Ammattikorkeakoulut joutuvat maksamaan työnantajille opiskelijoiden harjoittelupaikoista varsinkin terveydenhoitoalalla. Maksuja perustellaan opiskeljoiden ohjaamisesta koituvilla kuluilla.
View ArticleSairaalaklovni tuo iloa sairaalan arkeen
Sairaalaklovnitoiminta on vakiinnuttanut asemansa Suomessa. Helsingistä alkanut toiminta on levinnyt jo neljään muuhun yliopistolliseen sairaalaan.
View ArticleAllergikko: Kävele metsässä, silitä koiria
Kansallinen allergiaohjelma kannustaa altistumaan allergeeneille. Vakavasta allergiasta kärsivälle ohjelmaa ei suositella.
View ArticleKlamydia ei suostu katoamaan
Sukupuolitauti klamydiaa sairastetaan Suomessa edelleen hyvin paljon, vaikka testaus ja lääkitys ovat parantuneet. Infektio myös uusiutuu yllättävän monella. Toistuvat tartunnat saattavat aiheuttaa...
View ArticleNyt puhuu terveysaseman lääkäri: Onko pakko säästää?
Väestö ikääntyy. Sairaalat ja terveyskeskukset täyttyvät potilaista. Lääkäreillä ja hoitajilla on kädet täynnä töitä, mutta terveydenhuollon työntekijöitä aiotaan silti vähentää. Onko säästäminen ainoa...
View ArticleKaksi Karjalaa - tähtäimessä terveys
Pohjois-Karjalassa ja Karjalan tasavallassa tehdään rajat ylittävää yhteistyötä ihmisten terveyden edistämiseksi. Tähtäimessä terveys -hanke polkaistiin vauhtiin Karjalan tasavallassa Petroskoissa.
View ArticleBiologisten lääkkeiden käyttö kasvaa voimakkaasti
Suomen sairaaloissa ja avoterveydenhuollossa käytetään tulevaisuudessa yhä enemmän biologisia lääkkeitä. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea aloittaa tutkimuksen, jossa selvitetään...
View ArticleLääketeollisuus "tehtailee tauteja" - pillereitä vaikkapa kuukautisten...
Lääkeyrityksen tuoreen "terveystietokampanjan" mukaan nykynaisten ei kannata kärsiä kuukautisista kerran kuussa, vaan vuoto on siirrettävissä lääkkeillä.
View Article