Quantcast
Channel: Yle Uutiset | Terveys ja hyvinvointi | Tuoreimmat uutiset
Viewing all articles
Browse latest Browse all 6872

Kriisipuhelimissa ruuhkaa – oletko saanut apua mielenterveysongelmissa?

$
0
0

Suomen Mielenterveysseuran Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen tuli soittoja kesäkuussa lähes 40 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kesällä monet kriisipuhelimeen soittavista ovat vailla hoitokontaktia kuntien palveluiden lomien takia. Heinäkuussa julkaistun raportissa OECD kehottaa Suomea kaventamaan mielenterveyspalveluiden suuria alueellisia eroja. 

Puhelimessa vastaavat kriisityöntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset tukihenkilöt 24 paikkakunnalla ympäri Suomea. Vapaaehtoisen päivystäjän työtä tukee kriisityöntekijä. Vapaaehtoiset saavat myös peruskoulutuksen puhelinauttamiseen. Vapaaehtoisen kanssa käydään säännöllisesti purkukeskusteluja, lisäksi on jatkokoulutuksia, työnohjausta ja kehityskeskusteluja kertoo Kriisipuhelintoiminnan päällikkö Susanna Winter Suomen Mielenterveysseurasta.

Suomessa alueellisia eroja on yritetty paikata myös nettiterapian avulla. Nettiterapiassa itsenäisen työskentelyn tukena toimii nettiterapeutti-psykologi, joka seuraa terapiassa edistymistä ja vastaa asiakkaan kysymyksiin.

Voiko nettiterapiasta saada apua ongelmiinsa?

Kuinka mielenterveyspalvelut pitäisi järjestää? Oletko turvautunut kriisipuhelimen apuun? Ryhtyisitko vapaaehtoiseksi kriisityöntekijäksi? Millaisia kokemuksia sinulla on alueesi mielenterveyspalveluista?

Suomen Mielenterveysseura on kansanterveys- ja kansalaisjärjestö. Seura edistää Suomessa asuvien mielenterveyttä, tekee ehkäisevää mielenterveystyötä ja rakentaa vapaaehtoisen kansalaistoiminnan edellytyksiä mielenterveyden alalla. Järjestön  Facebook ja Twitter tilit


Viewing all articles
Browse latest Browse all 6872

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>